Binnenkort team building? Plaats eens cyber safety awareness op de agenda!

Binnenkort team building? Plaats eens cyber safety awareness op de agenda!

Cyber Safety Awareness
09 Feb 2021

2021 is het jaar waarin we eindelijk zullen kunnen terugkeren naar normale activiteiten en terug fysieke contacten met onze collega’s hebben. Op dit moment is het nog reikhalzend uitkijken naar meer perspectief, maar ik geloof resoluut dat we rond de zomer terug op een normalere manier met mekaar zullen kunnen omgaan en afspreken.

Vele ondernemingen zullen op dit moment ongetwijfeld plannen aan het maken zijn om rond de zomer of zeker in het najaar een team building activiteit te organiseren voor hun medewerkers. Hoewel het op dit moment nog allemaal surrealistisch lijkt, kan ik mij de positieve spanning en glimlach op de gezichten van de mensen die zo’n activiteiten momenteel organiseren zo voor de geest halen. TOP, eindelijk perspectief!

De organisatoren zullen zich ongetwijfeld ook afvragen welke thema’s op de agenda te plaatsen van zo’n team building activiteit, want naast de traditionele feestjes of meer sportieve activiteiten is er vaak nog genoeg plaats om andere onderwerpen aan te snijden.  

Kom eens origineel, vooruitstrevend en slim uit de hoek door directieleden en middenkader onder te dompelen in een simulatie van 2 uur. En niet zomaar een simulatie, geen dark room of een vluchtsimulatie, maar een spel die het belang van cyber security aantoont.

De Kaspersky Interactive Protection Simulation Game (KIPS) stimuleert groepswerk en -denken, strategische keuzes maken, engagement en is vooral fun om te spelen. Bovendien zal het de visie die vele managers hebben op security veranderen. Bij velen is cyber security een ver-van-mijn-bed-show, de verantwoordelijkheid van ICT en vooral een onnoemelijk saai.

Nochtans is het gevaar reëel en loop je als organisatie een ongelofelijk risico wanneer mensen geen of niet voldoende aandacht hebben voor cyber safety. Je mag als onderneming dan nog met de beste technologie werken en de procedures volledig op punt hebben, het grootste risico op een incident ligt nog steeds bij de medewerkers (zie ook artikel). Bovendien zullen het de business managers zijn die, op het moment dat een cyber incident zich zou voordoen, beslissingen zullen moeten nemen om zo productief mogelijk te kunnen blijven verder werken en zullen zij hierbij liever geen geld willen verliezen.

De KIPS-game is sectorgericht en zal een hacking simuleren die zeer dicht aanleunt tegen de realiteit. Straffer, de game is ontworpen op basis van waargebeurde hacks in het verleden en wordt continu geactualiseerd. Tijdens de simulatie nemen we spelenderwijs verschillende scenario’s door en bespreken de resultaten in teams. Het is een toegankelijk spel omdat er geen technische achtergrond vereist is én er geen goede of foute antwoorden zijn maar wel een winnaar.

Wil je alvast zeker zijn dat we een plaatsje in de agenda vrijhouden om de KIPS-game tijdens jullie team building event te organiseren? Laat het ons weten via het contactformulier https://www.belfinity.be/nl/contact of stuur een mailtje naar karolien@belfinity.be !