Je eigen onderneming starten in volle crisis… ik kan erover meespreken

Je eigen onderneming starten in volle crisis… ik kan erover meespreken

Over Belfinity
16 Apr 2020

Dolgelukkig was ik toen ik begin maart eindelijk mijn droom kon waarmaken en kon beginnen aan een nieuw hoofdstuk in mijn carrière. Vooraleer ik als zelfstandig ondernemer ben gestart, is hier een grondige voorbereiding van 6 maanden aan vooraf gegaan met UNIZO go4business. Ik kan dit programma trouwens ten zeerste aanbevelen aan alle starters die een idee hebben en de sprong willen wagen. Er was juist één onvolledigheid in mijn business plan dat ik had voorbereid, want een crisis van dergelijke omvang had ik niet voorzien...

Alles van thuis uit en digitaal op de rails krijgen, was ook wel een knop die ik heb moeten omdraaien, aangezien ik niets liever doe dan mensen in persoon te ontmoeten. Hoeveel ik mij ook heb trachten voor te bereiden, de praktijk is wel even anders. Misschien hierbij enkele tips voor starters vanuit eigen ervaring:

1/ Laat je niet van je beslissing afleiden wanneer je een wortel wordt voorgehouden;

2/ Spreek altijd een timing af waarbinnen zaken moeten opgeleverd worden;

3/ We zouden meer naar ‘try & buy’ formules moeten gaan, niet tevreden – en dat weet je snel - dan is er niets gebeurd

Ik besteed momenteel redelijk wat energie aan uit te dokteren via welke kanalen en op welke manier ik Belfinity beste kan voorstellen aan jullie. Het artikel van UNIZO en de webinar over papierloos werken die ik via V-ICT-OR geef zijn hier mooie voorbeelden van.

Belfinity is mezelf, de grootste onderscheidende factor waarin ik wil investeren en dus maak ik van deze periode ook gebruik om mij bij te scholen. Zo volg ik momenteel een opleiding tot gecertifieerd Data Protection Officer (DPO).

Toegegeven, ik heb alle maatregelen genomen om Belfinity een kans te geven deze crisis te overleven, maar deze situatie zal toch geen jaar meer mogen blijven aanslepen. En dan is het een kwestie van een positieve mindset te houden en erin blijven geloven. De toch wel vele maatregelen die worden genomen om bedrijven door de crisis te helpen en de berichtgeving rond de herstart geven mij goede hoop. Gelukkig heb ik altijd een positieve ingesteldheid gehad, een eigenschap die mij nu wel goed van pas komt ?.  

Dus, een onderneming oprichten in deze tijden, compleet gek of goed idee? Ik hoop dat ik binnen enkele maanden kan verder vertellen dat het geen goed maar een fantastisch idee was. De huidige ‘blijf in uw kot’-maatregelen zijn net een kans voor Belfinity omdat mensen hun gedrag moeten aanpassen aan de nieuwe realiteit van telewerken. Ik ben er vast van overtuigd dat de urgentie bij organisaties die hun papierwinkel willen herorganiseren en afbouwen nog zal aangewakkerd worden en daarvoor wil Belfinity de ervaren, zekere en onafhankelijke gesprekspartner zijn.

Wie zich op dit moment afvraagt hoe naar een beveiligde papierloze werkplek te evolueren, laat zeker een berichtje na.