Over veerkracht gesproken,...

Over veerkracht gesproken,...

Over Belfinity
04 Sep 2020

“Zou je dat nu wel doen?”, vroeg mijn echtgenoot toen ik mij in april lid maakte van BRYO. Niet evident want als starter moet je bewust kiezen waarin je investeert. BRYO is een initiatief van VOKA, samen zijn we met ongeveer een 20-tal ondernemers die recent zijn begonnen aan de boeiende reis van ondernemen. Ja inderdaad, zelfs in coronatijden hebben verrassend veel nieuwe ondernemingen het licht gezien. VOKA omschrijft BRYO zelf als de springplank voor uitbundig ondernemerstalent.

Ik kus vandaag mijn beide pollekes dat ik mij heb lid gemaakt, want anders had ik nooit Evelyne en Valérie leren kennen. Laat staan dat ik samen met hen een evenement zou organiseren over veerkracht. En anders had ik nooit de andere ondernemers leren kennen die in BRYO zitten, want samen geeft dat inderdaad muziek en hebben we een klankbord rond thema’s waarmee we allemaal geconfronteerd worden.

We namen al snel het initiatief om mekaar wat vaker te zien en zo zijn Valérie, Evelyne en ik op het idee gekomen om een evenement te organiseren met als centraal thema veerkracht. Hoewel onze business op zich niet direct met mekaar in verband staat, is veerkracht zeker de gezamelijke noemer waarover we alle drie kunnen meespreken. Als je te maken krijgt met een crisis van dergelijke omvang, welke initiatieven kan je nemen om er toch het beste van te maken? Laat ons zeggen dat VitaminTalks een rechtstreeks gevolg is van hoe veerkrachtig we kunnen en willen zijn als ondernemers. Onze manier van zeggen aan de markt: er is hoop, het is niet gemakkelijk, business zoals gisteren is niet meer, maar blijf niet bij de pakken zitten!

Verrassend toch wat een resultaat dat heeft gegeven, hoewel we in een andere branche zitten en mekaar helemaal niet zo goed kenden. We vullen mekaar ongelofelijk goed aan en ik kan het niet beter omschrijven als dat een vat vol creatieve ideeën werd geopend. Naast onze kwaliteiten hebben we ook ons netwerk aangesproken en zo een groep van enorm boeiende sprekers gevormd. 6 oktober is slechts een begin, de grote kick off zeg maar, want we willen de lijn verder doortrekken met mini initiatieven rond het thema.

We weten al langer dat de traditionele business modellen het moeilijk hebben. Waarom niet meer zo’n initiatieven van mensen die op het eerste zicht weinig met mekaar gemeen hebben? Zelfs van concurrenten die complementair kunnen zijn? Ik vind dat we daarnaar toe moeten evolueren. Niet meer ieder voor zich, maar kennis samenbrengen rond de thema’s die relevant zijn voor onze economie en maatschappij. Dit inspireert mij om met vertrouwen naar het post corona ondernemersklimaat te kijken, maar first things first, het inspireert mij enorm om 6 oktober tot een succes te maken!

Dus, om te antwoorden op de eerste vraag: "ik heb het mij nog geen seconde beklaagd" 

Inschrijven is nog steeds mogelijk www.vitamintalks.be

See you there!